Bv oprichten

Wilt u een flex bv of bv oprichten? Dan heeft u een notariële oprichtingsakte nodig. Een bv oprichten is immers een secure aangelegenheid waarmee u onder bepaalde voorwaarden niet meer hoofdelijk aansprakelijk bent voor de activiteiten van uw onderneming. Een bv oprichten moet dus goed geregeld worden. U gaat tenslotte werken met een ondernemingsvorm die zelfstandig als rechtspersoon kan handelen. Een flex bv is overigens hetzelfde als een bv. Flex bv staat simpelweg voor de wetswijziging uit oktober 2012.

Een flex bv/bv oprichten doet u dus met een akte. In de oprichtingsakte komen onder andere uw statuten te staan, wie de aandeelhouders zijn en wat het doel van de bv is.

Wat zijn de voorwaarden voor het oprichten van een bv/flex?

1) Startkapitaal.Vroeger – vóór 1 oktober 2012 – moest u nog 18.000 euro storten in de vennootschap. Sinds de komst van de flex bv hoeft dat niet meer. Het luttele bedrag van 0,01 euro is al voldoende. Wel is het mogelijk gebleven om nog van alles uit uw bezit in de bv onder te brengen. Denk bijvoorbeeld maar aan uw eenmanszaak of bedrijfspand. Daar zal wel een beschrijving van gemaakt moeten worden.


2) Handelsregister en belastingdienst. De bv/flex bv moet worden ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Bij de Kamer van Koophandel zullen ze ook zorgen voor een melding bij de Belastingdienst ten bate van een fiscaal nummer.


3)Jaarverslagen. Elk jaar moeten jaarverslagen worden opgesteld. De KvK moet deze in het bezit krijgen om ze openbaar te maken.

Gratis en vrijblijvend advies

U wilt een flex bv/bv oprichten? Kom dan eerst langs bij 010Notaris voor een gratis en vrijblijvend gesprek. Wij beantwoorden graag uw vragen. Tegelijkertijd kunnen we zo goed inschatten hoeveel werk er nodig is en u te voorzien van een zo scherp en eerlijk mogelijke offerte.