Houdt een bv mijn privé vermogen buiten bereik van schuldeisers?

Jazeker, met een bv is uw vermogen beschermd tegen lastig crediteuren. Althans, uw privé vermogen. Want het geld dat u in uw bedrijf heeft gestoken blijft binnen hun bereik. Als ondanks al uw inspanningen uw bv in zwaar weer raakt, is er een gerede kans dat u uw investeringen kwijt bent. De beste manier om ook uw zakelijk vermogen te beschermen is dan ook het oprichten van een tweede bv, een zogenaamde holding of moedermaatschappij.

1 bv is geen bv

Met uw huidige bv - de werkmaatschappij - blijft u gewoon zaken doen, maar alles van duurzame waarde (aandelen, winstreserves, auto, pand, patenten, pensioen) brengt u onder in uw holding. Zo blijft uw bedrijfskapitaal optimaal beschermd, ook als uw bv schipbreuk maakt.

Verantwoord ondernemen

Bij een faillissement van uw werkmaatschappij, kunt u alsnog hoofdelijk aansprakelijk gesteld kan worden wanneer wanbeleid door oorzaak is geweest. Dit is in de wet verankerd sinds de invoering van de flex-bv wetgeving. In elk geval hebt u met een holding nog een extra voordeel voor de vennootschapsbelasting. U mag de eventuele kosten van de holding verwerken in de vpb-aangifte van de werkmaatschappij.

Heeft dit je vraag beantwoord?

 
🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.