Wat moet ik meenemen naar een afspraak bij de notaris?

Dat is vanzelfsprekend afhankelijk van het doel van uw afspraak bij de notaris. Komt u voor een adviesgesprek, dan hoeft u in principe geen geld of iets anders mee te nemen. Althans, niet bij 010Notaris, want bij ons krijgt u gratis en vrijblijvend advies. Maar als u meteen wilt schakelen, zal de notaris in elk geval een geldig legitimatiebewijs nodig hebben. Hij moet immers weten of u degenen bent die u claimt te zijn. Dat verlangt de wet.

Legitimatie

Daarnaast eist de wet dat ook andere betrokkenen zich dienen te legitimeren. Wanneer u gezamenlijk bijvoorbeeld een bv of stichting gaat oprichten, zal de notaris ook naar de legitimaties van uw mede-oprichters vragen. Verder is het natuurlijk heel erg handig om relevante stukken mee te nemen. Statuten onder andere, of als u een wijziging van uw huwelijkse voorwaarden of testament wenst, ook de oorspronkelijke documenten.

Begunstigden mogen thuisblijven

Velen denken dat u ook de begunstigden mee moet nemen. Dat is geenszins het geval. Wanneer u een (levens)testament laat opstellen hoeft degene die uw belangen gaat behartigen niet mee te nemen. Idem voor degenen die u in een testament wil benoemen als voogd of legataris.

Heeft dit je vraag beantwoord?

 
🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.