Wat moet ik meenemen voor het wijzigen van de statuten?

Wanneer u de statuten van uw rechtspersoon wil laten wijzigen, zult u om te beginnen uw huidige statuten en de notulen uit de besluitvormende vergadering mee moeten nemen. Tevens is het belangrijk dat u ingeval van een vennootschap het Aandeelhoudersregister bij u heeft. Sowieso zal de notaris u vragen om uw legitimatie.

Proactief

Wij adviseren u echter om niet te wachten tot de dag van de Algemene Vergadering aanbreekt, maar u veel eerder bij de notaris te melden. Dat kan veel rompslomp schelen. De praktijk heeft ons namelijk geleerd dat de nieuwe bepalingen niet altijd voldoen aan de procedurele en statutaire voorwaarden of aan de eisen voor de formulering van de bepalingen. 010Notaris kan hierin het voortouw voor u nemen en voorkomen dat er vertragingen ontstaan in de voortgang.

Vereniging of stichting

Dit advies is met name dringend wanneer u in het bestuur zit van een stichting of vereniging en plannen heeft tot het wijzigen van de statuten. 010Notaris stelt het besluit op tot het wijzigen van de statuten met daarin een volmacht tot het passeren van de statutenwijziging. Na de besluitvorming en uw goedkeuring (per mail) op het eerste concept hoeft u niet langs te komen met alle andere bestuursleden.

Heeft dit je vraag beantwoord?

 
🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.