Onderneming

Gaat u een bv oprichten, een vereniging of stichting?

Onze afdeling ondernemingsrecht is dé adviseur voor (startende) ondernemers en houdt zich bezig met bijvoorbeeld:
advies over de juiste ondernemingsvorm;

  • oprichting van B.V.’s, N.V.’s, stichtingen en verenigingen;
  • statutenwijzigingen;
  • aandelenoverdrachten;
  • bedrijfsopvolgingen.

010Notaris, een slimme keuze

Door slimme keuzes te maken bij de oprichting van uw bv, vereniging of stichting kunt u enorme voordelen behalen. Bijvoorbeeld op het gebied van belastingen, maar ook in het geval van een latere verkoop of overdracht.

Offerte aanvragen

Gerelateerde vragen

Waarom een bv oprichten als ik ga starten?

Waarom zou ik als starter een bv willen oprichten?

Op zich hoeft u als starter niet per se een bv op te richten. Net als veel andere ondernemers kunt u ervoor kiezen eerst zaken te gaan doen als zzp-er en nog even de kosten van een bv-oprichting uitsparen. Op die manier kunt u nog eerst de markt aftasten, kijken hoe vruchtbaar uw idee/ondernemingsplan is en profiteren van enkele fiscale aftrekposten zoals de zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Nadeel hiervan is wel dat er geen onderscheid is tussen uw privé- en bedrijfsvermogen. U bent dan ook persoonlijk aansprakelijk voor de schulden die u moet maken om de onderneming op poten te zetten.

Niet privé aansprakelijk meer

Met een bv oprichten heeft u hiervan geen last. Een bv is een zelfstandig rechtspersoon dat onafhankelijk rechtshandelingen mag uitvoeren. Inkoop, sales, kosten etc. verlopen allemaal op naam van de bv. Privé bent u dan niet meer aansprakelijk, tenzij u kwetsbaar raakt voor het verwijt van wanbestuur. Bijkomend voordeel is dat er sinds 2012 een belangrijke drempel is verdwenen. U hoeft niet meer €18.000 in te brengen bij de oprichting en ook bank- en accountverklaringen zijn niet meer nodig. . Lees hier meer over het oprichten van een bv.
Hoe lang duurt het oprichten van een bv, stichting of verenging?

Hoe lang duurt het oprichten van een bv, stichting of vereniging?

Het oprichten van een bv, stichting of vereniging wilt u natuurlijk het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben. We begrijpen dat en houden maximaal rekening met uw wensen. Momenteel hebben we standaard iets van twee weken nodig voor het oprichten van een bv, stichting of vereniging. Het kan ietsje sneller, maar dan moeten we alles kant en klaar aangeleverd krijgen. Wilt u met superspoed schakelen? Geen probleem, maar dan zullen we wel een spoedtarief moeten hanteren. We moeten immers even het werk voor onze andere opdrachtgevers neerleggen en doorgaan tot de kleine uurtjes of in het weekend. Niets is ons teveel.

Anywhere, anytime, any moment

Bereikbaar en toegankelijk voor iedereen. Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent

Neem contact op


    Schrijf je in voor de nieuwsbrief