Hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek is een van die zaken waarbij de notaris u graag zal bijstaan. Of u nu een nieuwe of een tweede hypotheek wilt vestigen, de notaris zorgt ervoor dat alles in orde komt.

Neem contact op

Waarom naar de notaris voor een hypotheek?

Een hypotheek is het recht dat aan de bank of andere schuldeiser wordt gegeven om indien de rente of aflossing van een lening niet wordt betaald, het huis of andere onroerende zaak te verkopen. De notaris zorgt voor het vestigen van de hypotheek, het eventueel doorhalen van het bestaande hypotheekrecht en het geldverkeer tussen u en de banken.

Tweede hypotheek

Wie al een hypotheek heeft maar een lening aangaat voor een verbouwing of achterstallig onderhoud kan een tweede hypotheek afsluiten. Als onderpand voor deze tweede lening kan dan een eventuele overwaarde van uw woning dienen. De eerste hypotheekhouder dient hiervoor wel toestemming te geven. Wij stellen voor u de tweede hypotheekakte op.

Hypotheek oversluiten

In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld na een flinke daling van de hypotheekrente, kan het aantrekkelijk zijn uw lening over te sluiten bij een andere bank. De notaris zorgt ervoor dat uw oude hypotheek wordt doorgehaald (royement) en gaat voor u een nieuwe hypotheekakte opstellen. Hij zal die akte inschrijven in het Kadaster. Na deze inschrijving worden de nieuwe voorwaarden van kracht waardoor u wellicht van lagere rentelasten gaat profiteren.

Anywhere, anytime, any moment

Het meest toegankelijke Notariskantoor van Rotterdam

Neem contact op


    Schrijf je in voor de nieuwsbrief