Ontbinden geregistreerd partnerschap

Uw geregistreerd partnerschap ontbinden is vergeleken met een echtscheiding een fluitje van een cent. Tenminste, als u geen minderjarige kinderen heeft en zowel u als uw partner akkoord gaan met de ontbinding van het geregistreerd partnerschap. In dergelijke gevallen kunt u zonder rechterlijke tussenkomst het geregistreerd partnerschap ontbinden.

Neem contact op

Verklaring beëindiging geregistreerd partnerschap

Om een geregistreerd partnerschap te ontbinden moeten u en uw partner een verklaring ondertekenen. Een officieel document waarin u beiden verklaart dat het geregistreerd partnerschap duurzaam is ontwricht. Verder staat er in de verklaring of er sprake is van alimentatie, hoe de verdeling van gemeenschap is geregeld en of de pensioenrechten verrekend gaan worden. Uw verklaring moet worden ondertekend door één of meerdere notarissen of advocaten. Uiteraard kunt u voor uw verklaring ook terecht bij 010Notaris.

Wat kan de notaris hierin verder voor u betekenen?

U bent pas klaar met het ontbinden van uw geregistreerd partnerschap wanneer deze is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Uw notaris regelt dit voor u. De notaris weet alles van de betreffende wet- en regelgeving en kan u op een onafhankelijke wijze bijstaan met raad en daad. Meer weten? Kom vooral even langs op ons eenvoudig te bereiken kantoor in Rotterdam. Volop parkeerruimte en open op zaterdag en in de avonduren.

Anywhere, anytime, any moment

Het meest toegankelijke Notariskantoor van Rotterdam

Neem contact op


    Schrijf je in voor de nieuwsbrief