Algemene volmacht

Met een algemene volmacht geeft u iemand het vertrouwen om namens u belangrijke zaken te regelen. U behoudt de regie, maar verleent een vertrouwenspersoon het recht om namens u op te treden en (desgewenst) belangrijke rechtshandelingen uit te voeren. Het (ver)kopen van een huis bijvoorbeeld. Een algemene volmacht is dan ook een uitkomst voor iedereen die nu of straks om welke reden dan ook – gezondheid, afstand – de eigen belangen niet kan verdedigen.

Neem contact op

Twee soorten algemene volmachten

Het is niet mogelijk om in een algehele volmacht bepalingen over medische zaken in op te nemen. Als u wenst dat iemand het belang van uw gezondheid en welzijn behartigt, zult u een ander document nodig hebben: een levenstestament. Die biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld een niet-reanimatieverklaring.

Goed vertegenwoordigd

Het belang van een algehele volmacht merkt u vooral in situaties wanneer u niet (meer) in de gelegenheid bent (of capabel) om gepaste actie te ondernemen. U verblijft in het buitenland of u bent door ziekte gedwongen bed te houden. Als er nu belangrijke besluiten genomen moeten worden, heeft u met een gevolmachtigde iemand die namens u de handtekening kan zetten.

Wat vindt u in een algemene volmacht?

In elke algemene volmacht vindt u de volgende onderwerpen terug:

  • Herroepbaarheid, wanneer u de volmacht wilt intrekken
  • Wijziging, wanneer u iemand anders wilt machtigen
  • Vervalmoment, bij overlijden vervalt de volmacht
  • Geldigheid, tijdelijk of onbeperkt geldig

Anywhere, anytime, any moment

Het meest toegankelijke Notariskantoor van Rotterdam

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.