Hypotheek oversluiten

Uw hypotheek oversluiten? Geen probleem, de notaris zorgt ervoor dat uw bestaande hypotheek wordt afgelost en na aflossing wordt doorgehaald in het Kadaster om plaats te maken voor een nieuw hypotheekrecht. Dit kan een nieuwe hypotheek zijn die u heeft afgesloten bij een andere hypotheekverstrekker of bij dezelfde maar dan met verbeterde voorwaarden. Na het tekenen van de nieuwe akte zult u hopelijk al profiteren van de nieuwe afspraken. De notaris helpt u graag op weg.

Neem contact op

Wat is een hypotheek oversluiten?

Een hypotheek oversluiten is simpel gezegd het vervangen van de oude hypotheek door een nieuwe. De reden om over te sluiten is niet voor iedereen hetzelfde . Veel is afhankelijk van uw specifieke situatie. Maar in het kort komt het erop neer dat zodra de baten hoger zijn dan de bijkomende lasten het zinvol wordt om over oversluiten na te denken.

Waarom oversluiten?

  • U wenst in onzekere tijden meer zekerheid door bijvoorbeeld uw beleggings- of bankspaarhypotheek te vervangen door een hypotheek met aflossingsverplichting.
  • U wilt profiteren van een lagere rente over een nieuwe – en mogelijk langere – rentevaste periode.
  • U wenst een hogere hypotheek met een andere rente.

Wat zijn de kosten voor het oversluiten?

Als u uw hypotheek wilt oversluiten krijgt u mogelijk te maken met boeterente. U lost de lening immers eerder af waardoor de bank rente gaat mislopen. Daarnaast volgen de kosten voor uw hypotheekadviseur en mogelijk die van een taxatie. De notaris zal u tenslotte ook wat in rekening moeten brengen, maar bij 010Notaris zijn die wellicht het laagst.

Wat doet de notaris?

Allereerst zorgt de notaris ervoor dat uw oude hypotheek wordt afgelost en doorgehaald (royement) uit de registers van het Kadaster. Vervolgens zal hij een nieuwe hypotheekakte voor u opstellen teneinde die na ondertekening in te schrijven bij het Kadaster. Na deze inschrijving zijn de nieuwe voorwaarden officieel van kracht, en profiteert u mogelijk van een nieuwe, lagere rente. Wel zo prettig.

Anywhere, anytime, any moment

Het meest toegankelijke Notariskantoor van Rotterdam

Neem contact op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.