Wat zijn de voordelen van een bv?

Er zijn talrijke voordelen van een bv. Het belangrijkste ervan is de veiligheid van uw privévermogen. Wanneer u grote of onbekende financiële risico's gaat nemen, zoals een flinke startinvestering of een personeelsbestand, is het beter niet persoonlijk garant te staan, maar het risico door een rechtspersoon te laten dragen. Een abstracte entiteit dat als een volwaardig en handelingsbekwaam persoon mag optreden in het rechtsverkeer en dezelfde rechten en plichten heeft als een natuurlijk persoon. Een bv is zo'n rechtspersoon is en staat dus voor eventuele financiële problemen.

Een ander voordeel is gemak. Voor een rechtspersoon als de bv is het tamelijk eenvoudig om een bedrijf over te (laten) nemen. Alleen de aandelen hoeven namelijk overgedragen te worden.

Tenslotte kent een bv aanzienlijke fiscale voordelen. Met name bij een nettowinst van €40.000 á €50.000. U bent aanmerkelijk minder kwijt aan vennootschapsbelasting dan de inkomstenbelasting die iemand met een eenmanszaak moet afdragen.

Heeft dit je vraag beantwoord?

 
🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.