Wat is doorhalen?

Doorhalen - ook wel royeren genoemd - is het uitschrijven van een hypothecaire inschrijving in het Kadaster. Immers, bij elk in het Kadaster ingeschreven registergoed (woningen, boten, kavels) staat vermeld of er wel of geen hypotheek op is gevestigd en zo ja, door wie.  Doorhalen wordt altijd gedaan bij een oversluiting of wanneer u uw woning verkoopt terwijl er nog een hypotheek op rust.

Niet verplicht, wel handig

Ook wanneer u uw hypotheek heeft afgelost, kunt u deze via de notaris laten doorhalen. Het is niet verplicht, maar u zult er later profijt van hebben als u snel een nieuwe hypotheek wenst. Bovendien heeft u nog de vrije keuze voor een notariskantoor en de  bijbehorende tarieven. Dat is anders wanneer u de woning gaat verkopen en de koper mag kiezen bij welke notaris de overdracht plaatsvindt.

U geeft de volmacht

Om uw hypothecaire inschrijving te royeren zal de notaris eerst hiervoor een volmacht aan de hypotheekverstrekker sturen. Na ontvangst van de ondertekende volmacht zal hij een royementsakte opstellen, tekenen en deze formeel bij het Kadaster indienen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over doorhalingen en de tarieven van 010Notaris? Bel 010-7671700 of mail naar info@010notaris.nl. Onze hypotheek specialisten helpen u graag op weg.

Heeft dit je vraag beantwoord?

 
🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.